ارتودنسی دندان در اصفهان
ارتودنسی در اصفهان
ارتودنسی تخصص دندانپزشکی است. هدف ارتودنسی تشخیص، پیشگیری، اصلاح دندان ها و فک های نامناسب و الگو های بایت نامرتب است. ارتودنسی در اصفهان رشد دندان ها را مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد تا از بروز مشکلات احتمالی دندان ها جلوگیری کند. همچنین رشد صورت نیز به عنوان ارتوپدی دندان و صورت در ارتودنسی مورد توجه قرار می گیرد. کاربرد ارتودنسی بیشتر بر روی تراز غیر طبیعی دندان ها و فک است. ارتودنسی شاخه ای از دندانپزشکی است که به درمان مال اکلوژن می پردازد. درمان این موارد به زیبایی صورت کمک شایانی می کند. اما اغلب هدف افراد از ارتودنسی بهبود عملکرد دهان است.
متخصص ارتودنسی چه کاری انجام می دهد؟
یک متخصص ارتودنسی بعد از گذراندن دوره های آموزشی و تکمیل اطلاعات و مهارت های خود در یک کلینیک یا مرکز درمان شروع به فعالیت می کند.
افراد مختلف برای درمان مشکلات دهان و فک خود به متخصص ارتودنسی مراجعه می کنند.
کارهایی که یک متخصص ارتودنسی در اصفهان می تواند انجام بدهد به شرح زیر است
• تراز کردن نوک دندان ها
• صاف کردن دندان های کج
• درمان مشکلات فک
• درمان ساییدگی دندان ها
• بهبود توانایی جویدن یا گفتار
• بستن شکاف های بین دندان ها
متخصص ارتودنسی کلینیک دندانپزشکی این اقدامات را برای بهبود بخشیدن به ظاهر دندان ها انجام می دهد اما به طبع می تواند موجب عملکرد بهتر دندان ها در هنگام جویدن یا صحبت کردن باشد. متخصص ارتودنسی در اصفهان برای دستیابی به این اهداف از دستگاه های دندانپزشکی چون: هدگیر، پلاک و بریس استفاده می کند.
گرچه بسیاری از مشکلات ارتودنسی منشأ ارثی و مادرزادی دارند اما عوامل زیر نیز در بهوجود آمدن این مشکلات دخیل میباشند:
بیاهمیت شمردن دندانهای شیری
پوسیدگی شدید یا کشیدن زودهنگام دندانهای شیری باعث حرکت دندانهای عقبی به سمت جلو وکاهش طول قوس فکی میشود و فضا برای رویش دندانهای دائمی از بین میرود، لذا دندانهای دائمی بهصورت بههم ریخته و روی هم رویش مییابند.
علاوه بر از دست رفتن زود هنگام دندانهای شیری در موعد مقرر و رویش دندانهای اضافی نیز باعث بههم ریختن نظم دندانهای دائمی خواهد شد.
مکیدن انگشت شست
این عادت تا سن ۵/۱ سالگی طبیعی است و بعد از آن یک ناهنجاری محسوب میشود که باعث بیرون زدن دندانهای جلویی بالا میشود. هر قدر درمان این عارضه به تأخیر افتد درمان ارتودنسی در آینده مشکلتر شده و هزینهی زیادتری در بر خواهد داشت. جهت برطرف کردن این عادت با یک دندانپزشک و حتی روانپزشک میتوان مشورت نمود.
گاز گرفتن لب
تغذیه نوزادان با شیشه
که در صورت نامناسب بودن سرشیشهها و استفاده از پستانک، تغییراتی در فک و دندانها بروز کرده که زمینهساز مشکلات عمدهای خواهد شد.
عدم مراجعه به دندانپزشک
مراجعهی کودکان در سنین قبل از دبستان به دندانپزشک میتواند از پیدایش و تشدید این ناراحتیها پیشگیری کند که این موضوع از حدود سن ۶ سالگی با رشد دندانهای دائمی جهت حصول اطمینان از صحیح روییدن دندانهای دائمی اهمیت دوچندانی پیدا میکند.
حوادث دندانی در مدارس
در اثر ضربههای خارجی ممکن است لبهی دندان دچار شکستگی شود و یا این که دندان به داخل استخوان فک فرو رود و یا حتی دندان از جای خود خارج شود. در صورت مشاهدهی شکستگی لبهی دندان، باید کودک فوراً به دندانپزشک ارجاع داده شود (همراه با تکه شکسته دندان) زیرا از این طریق میکروبها به پالپ دندان وارد شده، حیات دندان را بهخطر میاندازند.
در صورت وارد شدن ضربه به دندان شیری، دانشآموز جهت بررسی بیشتر از وضعیت جوانهی دندان دائمی، به کلینیک دندانپزشکی ارجاع داده میشود ولی اگر دندان دائمی از حفره خارج شود به طریق زیر عمل میکنیم:
۱. تلاش در جهت رفع اضطراب و فشارهای روانی دانشآموز و همراهیان وی در درجهی اول اهمیت قرار دارد.
۲. دندان را از ناحیهی تاج گرفته با سرم نمکی به ملایمت بشویید. اگر سرم در دسترس نباشد از آب سرد معمولی استفاده کنید.
۳. اگر محل دندان صدمهی زیادی ندیده باشد دندان را درمحل خودش (حفرهاش) قرار دهید.دقت کنید که از نظر ردیف دندانی صحیح قرار گرفته باشد. سپس فرد را بلافاصله به دندانپزشک ارجاع دهید تا وی دندان را در جای خود ثابت کند.
۴. اگر اعمال فوق امکانپذیر نیست دندان را با فشار ملایم آب شسته، ان را در سرم فیزیولوژی، آب جوشیده سرد، شیر یا بزاق قرار داده و فوراً دانشآموز را همراه دندان به دندانپزشک ارجاع دهید.
قابل ذکر است که ریشهی دندان خارج شده را به هیچ وجه نباید دستکاری کنید حتی در زمان شستوشو نیز به ریشهی آن نباید دست زده شود، همینطور از شستن دندان با آب گرم، تمیز کردن ریشهی دندان با گاز، پارچه و... خودداری کنید. ضمناً از غوطهور کردن دندان در محلول ضدعفونی و خشک کردن دندان در هوا جداً پرهیز کنید. نتیجهی جایگزینی چنین دندانهایی تقریباً بستگی کامل به مدت زمان بیرون بودن دندان از حفرهی دندانی و میزان دستکاری آن در این مدت دارد؛ بنابر این نتیجهی درمان هنگامی کاملاً رضایتبخش است که حتیالامکان در فاصلهی زمانی کمتر از ۲ ساعت، دندان در جای خودش قرار گرفته و توسط دندانپزشک ثابت شود.
چه کسانی باید به متخصص ارتودنسی مراجعه کنند؟
اگر دندان ها و فک افراد به درستی رشد نکنند و در طی مراحل رشد با اختلالاتی روبرو شوند در اینصورت افراد می توانند برای بهبود فک و دندان های خود به متخصص ارتودنسی در اصفهان مراجعه کنند.
دندان ها اگر مراحل سالم رشد خود را طی نکنند ردیف های بالایی و پایینی در یک راستا قرار نمی گیرند و این موجب کجی دندان ها می شود.
کجی دندان ها یک بیماری خاص نیست ولی تاثیر زیادی بر روی زیبایی صورت دارد. معمولا افرادی که کجی دندان( مال اکلوژن ) دارند از ظاهر صورت خود خجالت می کشند و اعتماد به نفس پایین تری نسبت به بقیه افراد دارند و حتی گاها مطالعات نشان داده است افرادی که مبتلا به مال اکلوژن بودند دچار افسردگی شده بودند.
این افراد می توانند با مراجعه به متخصص ارتودنسی بعد از انجام عکسبرداری و آزمایشات مربوطه و دریافت مشاوره های رایگان برای درست کردن کجی دندان ها یا سایر مشکلات اقدام کنند.
درمان ارتودنسی به بهبود چه مواردی کمک می کند؟
دندان های جلویی بیرون زده: دندان های ردیف جلویی که بیرون هستند و معمولا ممکن است موقع افتادن یا تصادف آسیب شدید ببینند. درمان موجب کمک به ظاهر صورت می شود.
شلوغی: معمولا فک بعضی افراد باریک است و ممکن است که در فک باریک برای رویش و رشد همه ی دندان ها جای کافی وجود نداشته باشد. متخصص ارتودنسی در اصفهان در این حالت یک یا چند دندان را برمیدارد تا جا برای بقیه دندان ها باز شود.
دندان های نهفته: دندان نهفته یعنی چه؟ دندان نهفته آن دندانی است که بطور کامل رشد نکرده است و تنها کمی از دندان بیرون بیاید و رشد کند.
دندان های نامتقارن: ردیف های بالایی و پایینی دندان با همدیگر مطابقت ندارند و حتی زمانیکه دهان بسته است دندان ها دیده می شوند.
فاصله: در این حالت دندان ها با فاصله از هم می رویند
کراس بایت: در هنگام بستن دهان یکی از دندان های ردیف جلویی نسبت به دندان های ردیف پایینی یکم بیرون تر است
اندر بایت: در این حالت دندان های بالا خیلی عقب هستند یا اینکه دندان های پایین خیلی جلو هستند
اپن بایت: زمانیکه دندان ها را روی هم فشار می دهند بین دندان های بالا و پایین یک شکاف ایجاد می شود
دیپ بایت: وقتی دندان ها را بر روی همدیگر فشار می دهند دندان های بالایی از دندان های پایینی، پایین تر می آیند
بایت معکوس: وقتی دندان ها را به هم فشار می دهند دندان های بالایی داخل دندان های پایینی گاز گرفته می شوند.
ارتودنسی در اصفهان با هزینه ای مناسب آماده خدمات رسانی به مراجعه کنندگان است.
ما این نگرانی را درک می کنیم که برخی از بیماران ممکن است نسبت به ارتودنسی دندان هایشان احساس نگرانی کنند. به همین دلیل ، این کلینیک دندانپزشکی در اصفهان مجموعه ای از جدیدترین راه حل های ارتودنسی را ارائه می دهد که نیازهای بی نظیر شما را برآورده می کند.